Investeren in klimaat

Beperk de CO2-uitstoot op een veelbelovende manier

 

CO2-uitstoot beperken is nodig om de opwarming van de aarde en de gevolgen van klimaatverandering te vertragen. Met Greenwins ondersteun je enkele van de meest veelbelovende klimaatprojecten. We bundelen wereldwijde inspanningen in geverifieerde Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation (REDD+) klimaatprojecten. Ze beperken niet alleen de uitstoot van koolstofdioxide, ze voldoen ook aan hoge normen én verbeteren het leven van talloze mensen.

 

Compenseer méér dan een koolstofvoetafdruk

 

Een koolstofvoetafdruk kan worden gecompenseerd met koolstofkredieten. Eén enkel krediet is goed voor het vermijden van 1 ton CO2 of koolstofdioxide, een van de voornaamste broeikasgassen. Elke ton CO2 gecompenseerd met een klimaatproject dat voldoet aan de REDD+ normen voor klimaateffecten, ondersteunt een koolstofarme ontwikkeling. Bovendien helpt het armoede te bestrijden en werkgelegenheid te creëren voor veel gezinnen.

 

Hoe het werkt:

 

Een oplossing voor ontbossing

Ontbossing is de op een na belangrijkste oorzaak van CO2-uitstoot en opwarming van de aarde. Zonder een oplossing voor ontbossing zijn de mogelijkheden om klimaatverandering te bestrijden beperkt. Het Klimaatverdrag van de Verenigde Naties heeft het mechanisme voor de vermindering van emissies als gevolg van ontbossing en bosdegradatie (REDD+) aangenomen als een veelbelovende oplossing om klimaatverandering tegen te gaan.

Onderneem actie waar het nodig is

Ontwikkelingslanden bieden uitstekende mogelijkheden om klimaatprojecten te starten die zich richten op duurzaam bosbeheer, bescherming van natuurlijk kapitaal en projecten voor agrobosbouw. Vlak bij de evenaar liggen enkele van de grootste regenwouden op aarde. Dankzij klimaatprojecten is het hier mogelijk hoge koolstofopslagcapaciteiten te bereiken, vitale ecosystemen te vrijwaren en biodiversiteit met unieke klimaat- en bodemomstandigheden te behouden.